Örn: evci, izin, 358, 95/1
 
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
 
Samsun sahra sıhhıye diş tabip asteğmen adayı tecrübelerim
 
 
367. Dönem Diş tabip asteğmen olarak askerlik yapmaktayım.

Öncelikle gideceğiniz kışlanın adı 19 Mayıs Kışlasıdır. Ben terminalden ticari taksiyle gittim. Katılış tarihinde saat 9:00 gibi katıldım. Öncelikle nizamiyede arama oluyor. Üst araması değil. Çantanızda ilaç varsa çıkartın deniliyor. Ben askercell uyumlu tuşlu telefon götürmüştüm. Onu ve ilaçları tutanakla sizden alıyorlar. 2-3 gün sonra bölük komutanınız telefonu bölük telefon sorumlunuza ilaçları bölük revir sorumlunuza veriyor. Bu sorumlular bölük içerisindeki denizci veya havacı asteğmen adayları arasından bölük komutanı tarafından seçiliyor. Aramada çantanız cihazdan geçiriliyor. İçindeki tüm elektronik metal eşyalar tespit ediliyor. Kulaklık dahil. Nizamiyeyi geçtikten sonra ziyaretçi parkındaki kantinde bekletiliyorsunuz. 15 kişi falan olunca kayıt için Görevli subay tarafından Dersaneler bölgesine götürülüyorsunuz. Burada komutanların direktifleri doğrultusunda ilgili kağıtları doldurup, revire muayaneye götürülüyorsunuz. Kronik bir hastalığınız dışında gerisi önemli değil. Sonrasında valizinizi bırakmak üzere koğuşlar binasına götürülüyorsunuz. Orada valizi bırakıp odaya isim yazıldıktan sonra giyindirmeye gidiyorsunuz. Bot nunarası olarak 1 numara büyük söyleyin. Diğer giyecekleri başçavuş boyunuza göre seçerek dağıtıyor. Harici şapkanızı mutlaka deneyin. Spoletten en az 2 çift alın(isteyin). Sonrasında koğuşlara dönüp dolabı dolap düzenine göre yerleştirip kamuflajları giyiniyorsunuz. Sivil eşyaları valize koyup sivil eşya dolabına kaldırıyorsunuz.

Eğitim Süreci - Kura ve Usta Birliği Seçmeleri
Ardından 5-6 günlük eğitimleriniz oluyor(yanaşık düzen-yüryüş-selamlama vs) komutanların direktifleri yerine getirdiğiniz sürece sorun yok.
Sonrasında dersler başlıyor rahatlıyorsunuz.
Dersler 2 ayrı bölümden (ortak ve alana göre) toplamda 13 dersten oluşmakta. 8 tanesi ortak 5 tanesi alana göre. İki ayrı sınav var. Puanlama 100 üzerinden olmak üzere Birinci sınav(ortakdersler) 100*3=300 puan, ikinci sınav 100*2=200 puan, 40 disiplin puanı, 20 atış puanı olmak üzere 560 puan üzerinden derece belirlenir.

Bizim dönemi anlatayım: 31 kişiydik. 3 uzman diş tabibi(3ü de kara kuv) 4 jandarma 2 deniz 2 hava. Uzman hariç 20 kişi kara kuv.
Uzman diş tabibi için: protez uzmanı istanbul msü, tedavi uzmanı ankara kho, ortodonti uzmanı ankara genel kurmay Kadroları çıktı.
2 aşamada yapılan sınav(kısaltılmış harp okulu konuları500 puan, disiplin puanı40 puan, atış20 puan (net 560)) sonucu 31 kişinin %10 u yani 3 kişi istediği yeri seçme hakkına sahipti.

Yerler sınavlardan sonra kuradan 1 günce belli oluyor. İlk 3'e giren de uzman olmayan karacıydı. Birinci izmir kho atış ... seçti, ikinci istanbul p. okl seçti, 3. Kktc 28. Mknz yi seçti. Jandarmalar, havacılar ve denizciler kendi aralarında kura çekti. (sınav sonucu sırası ile) Not: dereceye giren mesela jandarma olsaydı jandarma kadrolarından istediği yeri seçebilecekti. Derece sıralamasındaki kötü özellik bu.

Karacıların kurasında geriye kalan 17 kişiye toplamda 12 tane iç güvenlik bölgesi 5 tane normal kadro kaldı. Sınav sonucu sıralamasına göre sırayla kura çekildi. İç güvenlik bölgesine çıkanlar bugünden itibaren 16 hazirana kadar Isparta merkezde iç güvenlik eğitimlerine başladılar. Sonrasında 15 gün mehil iznine ayrılacaklar. Ardından güvenli yollarla(toplanma illeri ve ktmler ile) birliklerine teslim olacaklar. Jandarmalar dahil 14 tane diş hekimi gitti. Diğer 17 kişi 15 günlük mehil iznine girdi.

Mehil izni kullanılması zorunlu izinler kapsamındadır. Bunun dışında 28 gün yıllık izin ve 14 gün mazeret izni bulunmakta. 28 günlük izin kullanılması zorunlu izindir. İster aralarda ister askerliğin son ayında kullanırsın. 14 günlük mazeret ve 28 günlük yıllık izinde askerde sayılırsın. Yani askerlik bitiş tarihiniz değişmez.

Atış konusu: atış öncesinde g3 piyade tüfeği ve tabanca ile ilgili teorik eğitim verilir. Silahın tüm özellikleri bilinmelidir. Ardından tutuş eğitimi verilir. Sonra sökülmesi ve takılması anlatılır. Sonra nişan alınması vb. Eğitimler yapılır. Eğitimler mermisizdir. Atış sınavında 4 kişilk gruplar halinde yanyana atış yapılır. 3 mermi g3(yatar pozisyonda) 3 mermi tabanca atılır. G3te önemli olan 3 delik de birbirine yakın olmasıdır. Tabancada ise hedefte 3 delik olması yeterlidir. Kısaca önemli noktalar merak edilenler bunlar. Gitmeden önce: kesinlikle çok büyük boş bir valiz(bir orta boy bir büyük boy iki valiz yeter yani) ve kulak tıkacı götürün(bize orada vermişlerdi ama bazı dönemlerde vermiyorlar). iç çamaşır rengi önemli değil. İğne iplik götürün. Yapıştırıcı götürün.(pritt değil)(kumaş yapıştırıcısı götürün) bulunmuyor.

Yemekler
Yemekler gayet güzel.(Tüm Tskdaki en güzel yemekler bu kışlada çıkar).

Wc- Banyo
En alt katta solda Duşlar bolca var. İlk günler kilitli olabilir. Komutana söyleyince açarlar. Sıcak akşam 22:00den sonra gider. Her sabah 4:30-6:30 arası açık olur ve sıcak su bulunur. Duruma göre sorumlu birini seçebilirler.


Not: Bu içerik site ziyaretçisi tarafından eklenmiştir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUMLAR
 
 
/ 2
 
Resim Yüklenemedi
23 Nisan 2018 14:02
Web sitesinden yazıldı
Eğitim Birliği SHR.SHH.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / SAMSUN MERKEZ / SAMSUN Esas Birliği SHR.SHH.OKL. VE EĞT.MRK.SHH.EĞT.TB. 2 NCİ ER EĞT.BL. / SAMSUN MERKEZ / SAMSUN Statü KISA_DÖNEM ER Sınıf SIHHIYE Ben normalde makine mühendisiyim. Ustalıkta ne yaptırırlar. Ayrıca mescid var mı? Son olarak ramazana dek geliyoruz. Kolaylık sağlarlar mı?
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
26 Nisan 2018 20:25
Web sitesinden yazıldı
Arkadaşlar diş hekimi olan ben ve üç arkadaşım 370. Döenm olarak kısa dönem er çıktı. Şu an kısa dönem olarak askerlik yapıyorum. Yedek subay diş tabibi alımı azalmış sanırım bilgisi olan var mı?
 
 
Resim Yüklenemedi
17 Temmuz 2018 19:52
Android uygulamasından yazıldı
maaş almıosun nasıl davranıyorlar iyi mi kötü mü
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
25 Ocak 2021 03:19
Web sitesinden yazıldı
Yedek subay adayı arkadaşlar whatsapp grubu kurabiliriz.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
15 Nisan 2021 21:44
Web sitesinden yazıldı
Hocam merhabalar ben dis hekimiyim yedek subay olarak dis hekimligi yapmak istiyorum hic bir bilgim yok sanirim uzun donem yapiliyor. Surec nasil oluyor nereye basvuruluyor maas ne kadar bilgi verebilir misiniz ?
 
 
 
 
 
 

YORUM SAYFALARI
 

/ 2
 
 
 
YORUM YAZ
 
 
Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız.
 
 
 
SORU SOR / SENDE TECRÜBENİ PAYLAŞ
 
Burada
 
Aklınıza takılan her soruyu sorabilir site yönetim ekibi veya diğer ziyaretçilerden cevap alarak sorunuza cevap bulabilirsiniz.
 
Askerlik tecrübelerinizi paylaşabilir yeni askere gidecek kişileri bilgilendirebilirsiniz.
 
Soru sormak veya tecrübe paylaşmak için linki tıklayınız.
 
 
Yukarı Çık