Örn: evci, izin, 358, 95/1
 
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
 
bedelliyi beklemek mi yoksa gitmek mi?
 
 
Merhaba, 28 yaşındayım, mühendisim. Çevremdeki insanların da bu tutumda olması, çalışma hayatına atılmak vs. gibi etkenler yüzünden lisans bitiminde askerliğimi tecil ettirdim, bunu takip eden dönemde ise yüksek lisansa başlayarak tecil işlemi yaptırdım. Yüksek lisans tecilim Şubat 2018'de bitiyor, yüksek lisans sonrası da 1 yıl tecil hakkım var diye biliyorum, dolayısıyla Şubat 2019'a kadar sürem var. geçenlerde neden askerlikten kaçmak için bu kadar çaba harcadığımı düşündüm, hiç istedemediğim bir bölümde üstelik para vererek yüksek lisans yapıyorum. zaten bedelli çıkarsa ekstra bir meblağ ödeyerek yine maddi yükün altına gireceğim. Zaten ekonomik olarak öyle ahım şahım bir durumum da yok. Kafamda ciddi bir askere gitme düşüncesi var; ama dediğim gibi çevremdeki çoğunluk ise tam tersi düşüncede. Ne yapmam gerektiği konusunda kararsızım. Buna benzer durum yaşamış kişilerden tavsiye almak istedim.

Not: Bu içerik site ziyaretçisi tarafından eklenmiştir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUMLAR
 
 
/ 2
 
Resim Yüklenemedi
3 Ocak 2017 15:17
Web sitesinden yazıldı
Abi Zaten Baya Gec Kalmisin Yani Yas Itibari Ile Gitmeyi Dusunuyorsan Daha Fazlada Bekleme
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
3 Ocak 2017 18:44
Web sitesinden yazıldı
Bende senle benzer durumdayım benimde yas 29 kurum sınavları açılmadı olaylar sonrası (maliye mezunuyum) kpss puan da fena değil, yuksek yapsam 2 yıl daha atsam mi yoksa şubatta gitsem mi gidersem puan yanacak sınavı da kaçıracam taa 2018 e kpss tekarar kasacaz,kararsızim bende. . .
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
3 Ocak 2017 18:54
Web sitesinden yazıldı
Şurada yapacağınız 5 bucuk ay askerlik. Sonra kafanız rahat. Ben de lisans mezunuyum, tabi yaşım sizlerden küçük. İş bulamadım hep önüme çıktı, yapıp kurtulacağım şubatta Allah'ın izniyle. Hatta şimdi keşke kasım ayında gitseydim diye kendimi yiyorum, 2 ay bitmiş olacaktı :) herkes için hayırlısı olsun...
 
 
Resim Yüklenemedi
10 Ocak 2017 09:49
Web sitesinden yazıldı
snnle aynı durumdayız kardeşim.tam olarak düsüncelerimi aktarmıssın
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
3 Ocak 2017 19:29
Web sitesinden yazıldı
Sizin yerinizde olsam hiç durmam bedelli çıkar çıkmaz belli değil en iyisi yapıp gelmek ben de bedelli bekledim baktım sıkıntı birde uzun dönem gidiyorum ben üniversite bitmeyecek gibiydi yarıda bıraktım aradan çıkarayım dedim askerliği
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
3 Ocak 2017 20:51
Web sitesinden yazıldı
Bedelli için beklemeyin bence yaş bir yere kadar gelmiş ileride bedelli çıkmazsa 30 lu yaşlarda askerlik yapmak var ki bu ızdırap olur ve ileride gelecek fırsatların kaçmasına neden olur. Önünüzde iş hayatınız ile ilgili zorunlu bir durum yada değerlendirmeniz gereken bir fırsat yoksa tecili bozun baharda ilkbaharda gidin sonbaharda gelin. Şubatta gitmeniz artık imkansız.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
3 Ocak 2017 21:32
Web sitesinden yazıldı
Ben askerliğimi Malatya'da yaptım. Rahat bir askerlik geçirdim. Elbetteki zorlukları vardı, abnyo sıkıntısı, temizlik sıkıntısı, her yerden gelen insanlar, hırsızı arsızı, iyisi kötüsü. Uykusuzluk, kısıtlanma vb. Her insan aynı olmadığı için bunlar bazılarına sıradan gelirken bazen de zor geliyor. Ama öldürmüyor diyebiliriz :) Ben açıkçası özlüyorum. NE kadar kötü yanı olsa da 1-2 kişi bile tanısanız iyi insan bu sizin için kazanımdır. Değer mi? Bence bunu yaptıktan sonra siz cevaplamalısınız.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
4 Ocak 2017 10:02
Web sitesinden yazıldı
Öncelikle merhaba. Benim ağabeyim var oda 28 yaşında ve bedelli bekliyordu son 2 yıldır. Ama artık çıkmasından umudunu kesti ve iş hayatında da kendisine engel teşkil etmeye başlayan zorunlu askerlik hizmetini yapmaya karar verdi. Bir aksilik olmazsa şubat ayında asker olacak. Benim kişisel tahminim bu kızılca kıyamet coğrafyada savaş en tehlikeli dönemine girdi. Yakın zamanda bedelli çıkacağını sanmıyorum.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
6 Ocak 2017 18:54
Web sitesinden yazıldı
Uzun bir süre daha bedelli askerlik çıkmayacak. Bu nedenle mecburen yurt dışı seçeneği cazip geliyor. Şirket kurarak tecil ettirmek gibi ; Maalesef bu yolu deneyenlerdenim www.facebook.com/sadiksimsekresmisayfa
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
7 Ocak 2017 22:52
Web sitesinden yazıldı
gidip yap ve hayırlısı ile gel herkesin karakteri farklıdır bir bakarsın orayı çok seversin pozitif düşün iyi kötü bir görev yüklemişler hepimize kısa bir süre o şartlara uyup idare edeceğiz
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
10 Ocak 2017 05:05
Web sitesinden yazıldı
Bende lisans mezunuyum yaş 29, Şubat 2017 çelbi askere gidiyorum. Beklemeyin sizde çıkarın aradan. Sonra kafanız rahat olsun.
 
 
 
 
 
 

YORUM SAYFALARI
 

/ 2
 
 
 
YORUM YAZ
 
 
Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız.
 
 
 
SORU SOR / SENDE TECRÜBENİ PAYLAŞ
 
Burada
 
Aklınıza takılan her soruyu sorabilir site yönetim ekibi veya diğer ziyaretçilerden cevap alarak sorunuza cevap bulabilirsiniz.
 
Askerlik tecrübelerinizi paylaşabilir yeni askere gidecek kişileri bilgilendirebilirsiniz.
 
Soru sormak veya tecrübe paylaşmak için linki tıklayınız.
 
 
Yukarı Çık