Örn: evci, izin, 358, 95/1
 
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
 
ankara etimesgut zirhli birliklerde acemilik tecrübelerim
 
 
Selamun Aleykum ben 97/1 tertip olarak acemiligimi Etimesgut zirhli birliklerde yaptim deneyimlerimi sizlere anlatip yardimci olmaya calisacagim..

Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Acemilik Tecrübelerim

Sinifim tank komutaniydi 60 gunluk acemilik yaptim.
2A 2Tb 4Bl deydim. Ilk gun muayene oluyorsunuz mehmetcik sigortasi yaptiriyorsunuz (bu sigorta 30tl olup, istege baglidir) sonra sizi giyindirmeye goturuyorlar kiyafetlerinizi aliyorsunuz boluge gelip kayit kabulden kendinizi kayit ettiriyorsunuz size kogus, dolap, yatak ve botluk numaranizi soyluyorlar. Ilk gun asi olmaya calismayin sira asla gelmez zaten 1 hafta boyunca tum komutanlar bu islerle ugrasiyor olacak o zaman gider asinizi olursunuz.

MALZEMELER
Size butun malzemelerinizin oldugu bir canta veriyorlar giyindirmede icinde tras kopugu dis macunu dis fircasi falan var kisisel bakim malzemeleriniz kisacasi. Bunlari dolabiniza yerlestirip kamujlarinizi giyip askerlige adim atiyorsunuz :) ilk bir hafta yabancilik cekeceksiniz ben nereye dustum diyeceksiniz ama zamanla alisacaksiniz.. Eger tank komutani veya nisanci iseniz 60 gun acemilik yapacaksiniz yemin toreninden sonra carsiya cikabiliyorsunuz ben mesela 5 defa carsiya ciktim odul carsilari falan var yaptiginz isle dikkat cekebilirseniz sizde yararlanabilirsiniz. Acemiliginiz boyunca tank goremeyeceksiniz 15 temmuzdan sonra tanklari goturmusler, size pano ile maket ile tank anlatacak komutanlariniz. Dikkatli dinlemenizde fayda var son hafta tank atisi yapmaya gittiginizde lazim olacak bu bilgiler.. o gunun zevkini cikarin :)

BANYO ve TEMİZLİK
Gelelim banyoya haftada 3 gun banyo hakkiniz var ve her sabah gitmek isterseniz ihtiyac banyosu var sahsen sabah banyosu daha temiz ve istediginiz gibi yikanirsiniz boluk halinde girip son 5e kalirsaniz banyoyu temizlersiniz o banyolarin halini siz dusunun :) Kiyafet yikama isiniz zor camasirhane acemilere acik degil tuvalette veya banyoda yikayip kaloriferde kurutun..

YEMEKLER
Yemekleri genelde iyiydi guzel yemekler cikiyor olurda begenmezseniz kantinde hamburger, doner, pide vb. Yiyecekler bulabilirsiniz. Kantininde playstation 3, langirt gibi oyun makineleri de var vakit gecirmeniz icin..

TELEFON
Etrafinizda uzman cavus cok olacak dikkatli olun carpilmayin, android telefon sokup kullanan kisiler vardi ama dikkatli olmaniz lazim ayni sekilde sivil hat sokmayan yoktu nerdeyse komutanlarda farkindaydi zaten gozlerinin onunde yapmazsaniz sorun yok :) Devrecilik falan yok o konuda kafaniza birsey takilmasin rahat olacaksiniz, çök kalk yat surun sinav cek ördek yürüşü istikamet bu turlu cezalara hazirlikli olun takiminiz cok konusuyorsa komutanin gozune batiyorsa bunlardan birini mutlaka yaparsiniz..

Umarim yardimci olabilmisimdir..

Not: Bu içerik site ziyaretçisi tarafından eklenmiştir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUMLAR
 
 
/ 2
 
Resim Yüklenemedi
3 Nisan 2017 16:48
Web sitesinden yazıldı
değerli bilgiler için teşekkürler.
 
 
Resim Yüklenemedi
3 Nisan 2017 16:49
Web sitesinden yazıldı
Rica ederim :)
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
3 Nisan 2017 17:18
Web sitesinden yazıldı
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler bizim için önemli böyle bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederiz ama diğer askerliğini tamamlamış kişiler de böyle paylaşımda bulunurlarsa seviniriz...
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
3 Nisan 2017 18:55
Web sitesinden yazıldı
Kanka sizin acemilik bu hafta icindemi bitti cunku zirli birligin yanindan gecerken askeri hastane bayagi kalabalikti noluo ki la orda
 
 
Resim Yüklenemedi
3 Nisan 2017 20:54
Web sitesinden yazıldı
geçen cuma günü çıkış yaptık birlikten
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
16 Eylül 2017 23:15
Android uygulamasından yazıldı
97/2 olarak yaptim, jandarma tank soforuydum. acemiligim rahatti ordaki rahatligi ariyorum simdi. 212 deydim, bizim bolugun hepsi doguya cikti, en batisi tunceliydi gerisini siz dusunun. Jandarma tankcilar genelde doguya verilir cunku Kullanacaginiz tank M48 tanki ve ölü bir tank yine calisiyor silahlari var ama her gun bakim gerekli. 1948 model tanktan ne beklersin ki :) He birde doguya dustunuz diye sevinmeyin, dogu berbat bir yerdir. çarsi yok tatil yok hastane yok olucek kivama geliceksin anca o zaman yolluyorlar hastaneye ben 1 aydir yalvardim sonra bimere yazdim anca gonderdiler izine bile askerler zar zor gidip geliyor. Jandarma tankcilar dis karakol askeri olurlar %99 u geriye kalanlarinda torpili varsa merkezde kalir veya sansina artik hangilerini birakmak isterlerse birakirlar. Dis karakoldan kastim Üs bolgesidir. Ben mesela siirte dustum su anda şirvanda bir us bolgesindeyim herseyi anlatiyorum size kafanizda sorular kalmasin bizde acemilik yaptik :) Benim oldugum us bolgesinde sebeke yok internet yok yani bildiginiz dagin ucundayiz helikopterle gidip geliyoruz hastaneye izne gidildiginde. erzak bile helikopterle geliyor gerisini siz dusunun saldiri falan gordunuzmu dersenizde hemen cevaplayayim. 2 kere gorduk 1.si tacizdi 2. saldiriydi 1.si fazla onemli degildi 2 dakika ya surdu ya surmedi. ama 2.si tam yarim saat surdu tam nobet degisim saatinde geldiler. 3 tane antitank roket attilar 2 si patladi 1ri patlamadi birde kanas ve biksici vardi aralarinda. baya bi uzaktan siktiklari icin hedefi tam vuramiyorlar hedefi tuttursa bile roket dere bosluguna dusuyor yani fazla yol katedemiyor. Us bolgesinde cok atraksiyon yasarsiniz tabi bu biraz us bolgesinin tehlikelik oraninada bagli. gelelim nobetlere alayda 2 saat nobet merkez ilcelerde 4 saat nobet dis karakollarda 6 ve 12 saat tutturuyorlar ben 12 saat tutuyorum lanet ediyorum artik. mesela benim arkadasimda siirtin farkli us bolgesinde oda 6 saat tutuyor. simdilik bu kadar daha anlaticak seyler buraya sigmaz ama parmaklarim yoruldu horgorun :) sormak istediginiz birsey varsa sorun cevaplayayim
 
 
Resim Yüklenemedi
20 Kasım 2017 02:13
Android uygulamasından yazıldı
usta bir sorum var be hiç kimseyle sorun yaşamadım bu güne kadar bundan sonrada yaşamak istemiyorum askerde durduk yerde bulaşan kavga çıkarmaya çalışan olurmu bir de bu devrecilik kötü bir şeymi hala varmı?
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
4 Ekim 2017 12:32
Web sitesinden yazıldı
Kardeşim 3. Hava ikmal bakım merkezi nasıl usta asker olarak gidiyorum telefon falan serbest mi orada nasıl bir ortam bildiğin kadarını anlatırmısın
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
15 Ocak 2018 02:33
Web sitesinden yazıldı
Tank komutanı olarak gidiyoruz bakalım bilgilendirdiğin için ayrıca teşekkür ederim.
 
 
Resim Yüklenemedi
1 Nisan 2018 16:00
Web sitesinden yazıldı
2 ay bitti çok güzel geçti, tankçı olduğunu atışta anlıyorsun :)
 
 
Resim Yüklenemedi
30 Nisan 2018 12:40
Web sitesinden yazıldı
usta birliğin nereye çıktı kardeş bende aynı yere gidiyorum tank komutanı olarak :)
 
 
Resim Yüklenemedi
5 Mayıs 2018 13:45
Web sitesinden yazıldı
Tekirdağ Çerkezköydeyim.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
16 Ocak 2019 00:58
Web sitesinden yazıldı
Merhabalar 99/1 olarak askere gidicem. Tank şöförü olarak. M60A3 Tahmini olarak usta birliği nereye çıkar
 
 
Resim Yüklenemedi
6 Şubat 2019 13:33
Web sitesinden yazıldı
Doğuya çıkarsa %100 karakola gönderirler şoförler hep karakola gidiyor.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
16 Ocak 2019 14:39
Web sitesinden yazıldı
99/1 olarak gidiyorum etimesgut m60a3 tank komutanı sizce usta birligim nere cıkar
 
 
Resim Yüklenemedi
6 Şubat 2019 13:31
Web sitesinden yazıldı
Sen birlikte kalabilirsin çavuş yoksa başka bulunduğun birlikte
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
3 Şubat 2019 23:49
Android uygulamasından yazıldı
burası çıktı sınıfım piyade. ustalık gökçeada komando alayı çıktı. ne alaka yani :D bilen varsa yazsın.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
22 Nisan 2019 22:38
Web sitesinden yazıldı
Kanka bende 99/2 gidiyorum instagramim hakanisanciitakip et takip ederim ben seni
 
 
 
 
 
 

YORUM SAYFALARI
 

/ 2
 
 
 
YORUM YAZ
 
 
Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız.
 
 
 
SORU SOR / SENDE TECRÜBENİ PAYLAŞ
 
Burada
 
Aklınıza takılan her soruyu sorabilir site yönetim ekibi veya diğer ziyaretçilerden cevap alarak sorunuza cevap bulabilirsiniz.
 
Askerlik tecrübelerinizi paylaşabilir yeni askere gidecek kişileri bilgilendirebilirsiniz.
 
Soru sormak veya tecrübe paylaşmak için linki tıklayınız.
 
 
Yukarı Çık