Örn: evci, izin, 358, 95/1
 
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
 
Samsun sahra sıhhıye diş tabip asteğmen adayı tecrübelerim
 
 
367. Dönem Diş tabip asteğmen olarak askerlik yapmaktayım.

Öncelikle gideceğiniz kışlanın adı 19 Mayıs Kışlasıdır. Ben terminalden ticari taksiyle gittim. Katılış tarihinde saat 9:00 gibi katıldım. Öncelikle nizamiyede arama oluyor. Üst araması değil. Çantanızda ilaç varsa çıkartın deniliyor. Ben askercell uyumlu tuşlu telefon götürmüştüm. Onu ve ilaçları tutanakla sizden alıyorlar. 2-3 gün sonra bölük komutanınız telefonu bölük telefon sorumlunuza ilaçları bölük revir sorumlunuza veriyor. Bu sorumlular bölük içerisindeki denizci veya havacı asteğmen adayları arasından bölük komutanı tarafından seçiliyor. Aramada çantanız cihazdan geçiriliyor. İçindeki tüm elektronik metal eşyalar tespit ediliyor. Kulaklık dahil. Nizamiyeyi geçtikten sonra ziyaretçi parkındaki kantinde bekletiliyorsunuz. 15 kişi falan olunca kayıt için Görevli subay tarafından Dersaneler bölgesine götürülüyorsunuz. Burada komutanların direktifleri doğrultusunda ilgili kağıtları doldurup, revire muayaneye götürülüyorsunuz. Kronik bir hastalığınız dışında gerisi önemli değil. Sonrasında valizinizi bırakmak üzere koğuşlar binasına götürülüyorsunuz. Orada valizi bırakıp odaya isim yazıldıktan sonra giyindirmeye gidiyorsunuz. Bot nunarası olarak 1 numara büyük söyleyin. Diğer giyecekleri başçavuş boyunuza göre seçerek dağıtıyor. Harici şapkanızı mutlaka deneyin. Spoletten en az 2 çift alın(isteyin). Sonrasında koğuşlara dönüp dolabı dolap düzenine göre yerleştirip kamuflajları giyiniyorsunuz. Sivil eşyaları valize koyup sivil eşya dolabına kaldırıyorsunuz.

Eğitim Süreci - Kura ve Usta Birliği Seçmeleri
Ardından 5-6 günlük eğitimleriniz oluyor(yanaşık düzen-yüryüş-selamlama vs) komutanların direktifleri yerine getirdiğiniz sürece sorun yok.
Sonrasında dersler başlıyor rahatlıyorsunuz.
Dersler 2 ayrı bölümden (ortak ve alana göre) toplamda 13 dersten oluşmakta. 8 tanesi ortak 5 tanesi alana göre. İki ayrı sınav var. Puanlama 100 üzerinden olmak üzere Birinci sınav(ortakdersler) 100*3=300 puan, ikinci sınav 100*2=200 puan, 40 disiplin puanı, 20 atış puanı olmak üzere 560 puan üzerinden derece belirlenir.

Bizim dönemi anlatayım: 31 kişiydik. 3 uzman diş tabibi(3ü de kara kuv) 4 jandarma 2 deniz 2 hava. Uzman hariç 20 kişi kara kuv.
Uzman diş tabibi için: protez uzmanı istanbul msü, tedavi uzmanı ankara kho, ortodonti uzmanı ankara genel kurmay Kadroları çıktı.
2 aşamada yapılan sınav(kısaltılmış harp okulu konuları500 puan, disiplin puanı40 puan, atış20 puan (net 560)) sonucu 31 kişinin %10 u yani 3 kişi istediği yeri seçme hakkına sahipti.

Yerler sınavlardan sonra kuradan 1 günce belli oluyor. İlk 3'e giren de uzman olmayan karacıydı. Birinci izmir kho atış ... seçti, ikinci istanbul p. okl seçti, 3. Kktc 28. Mknz yi seçti. Jandarmalar, havacılar ve denizciler kendi aralarında kura çekti. (sınav sonucu sırası ile) Not: dereceye giren mesela jandarma olsaydı jandarma kadrolarından istediği yeri seçebilecekti. Derece sıralamasındaki kötü özellik bu.

Karacıların kurasında geriye kalan 17 kişiye toplamda 12 tane iç güvenlik bölgesi 5 tane normal kadro kaldı. Sınav sonucu sıralamasına göre sırayla kura çekildi. İç güvenlik bölgesine çıkanlar bugünden itibaren 16 hazirana kadar Isparta merkezde iç güvenlik eğitimlerine başladılar. Sonrasında 15 gün mehil iznine ayrılacaklar. Ardından güvenli yollarla(toplanma illeri ve ktmler ile) birliklerine teslim olacaklar. Jandarmalar dahil 14 tane diş hekimi gitti. Diğer 17 kişi 15 günlük mehil iznine girdi.

Mehil izni kullanılması zorunlu izinler kapsamındadır. Bunun dışında 28 gün yıllık izin ve 14 gün mazeret izni bulunmakta. 28 günlük izin kullanılması zorunlu izindir. İster aralarda ister askerliğin son ayında kullanırsın. 14 günlük mazeret ve 28 günlük yıllık izinde askerde sayılırsın. Yani askerlik bitiş tarihiniz değişmez.

Atış konusu: atış öncesinde g3 piyade tüfeği ve tabanca ile ilgili teorik eğitim verilir. Silahın tüm özellikleri bilinmelidir. Ardından tutuş eğitimi verilir. Sonra sökülmesi ve takılması anlatılır. Sonra nişan alınması vb. Eğitimler yapılır. Eğitimler mermisizdir. Atış sınavında 4 kişilk gruplar halinde yanyana atış yapılır. 3 mermi g3(yatar pozisyonda) 3 mermi tabanca atılır. G3te önemli olan 3 delik de birbirine yakın olmasıdır. Tabancada ise hedefte 3 delik olması yeterlidir. Kısaca önemli noktalar merak edilenler bunlar. Gitmeden önce: kesinlikle çok büyük boş bir valiz(bir orta boy bir büyük boy iki valiz yeter yani) ve kulak tıkacı götürün(bize orada vermişlerdi ama bazı dönemlerde vermiyorlar). iç çamaşır rengi önemli değil. İğne iplik götürün. Yapıştırıcı götürün.(pritt değil)(kumaş yapıştırıcısı götürün) bulunmuyor.

Yemekler
Yemekler gayet güzel.(Tüm Tskdaki en güzel yemekler bu kışlada çıkar).

Wc- Banyo
En alt katta solda Duşlar bolca var. İlk günler kilitli olabilir. Komutana söyleyince açarlar. Sıcak akşam 22:00den sonra gider. Her sabah 4:30-6:30 arası açık olur ve sıcak su bulunur. Duruma göre sorumlu birini seçebilirler.


Not: Bu içerik site ziyaretçisi tarafından eklenmiştir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUMLAR
 
 
/ 2
 
Resim Yüklenemedi
25 Temmuz 2017 17:12
Web sitesinden yazıldı
Ek olarak: Püf nokta: Spoletleri en alt kattaki terzide ilk gün diktirin. Püf nokta: Saç sakal tıraşı olup gidin(berber var ama yerinde pek durmuyor) Püf nokta: Kantinde playstation, langırt için bolca 1? götürün. Kahve makinası 50 kuruşla çalışıyor. Püf nokta: kantin alışverişini kartla yapın. Püf nokta: yalnızca valiz kiliti götürün. Püf nokta: Banyo ve yüz havlusu götürün. Havlu ve çamaşır kurutmak için katlarda yangın çıkışı kısmında çamaşır askıları mevcut. Püf nokta: kesinlik kol saatiniz olsun. Her şey saatle yapılıyor. Püf nokta: Dolap için elbise askısı, iğne iplik, kumaş yapıştırıcısı(faber castelin tüp şeklinde olanı oluyor) götürün. Şapkadaki işareti yapıştıracaksınız. Püf nokta: Not defteri, küçük ajanda, siyah ve mavi Tükenmez kalem, kurşun kalem veya uçlu kalem, silgi götürün. Püf nokta: bot için bolca vatka, tabanlık, bot boyası, parlatıcı sünger götürün. Püf nokta: Islak mendil, normal mendil, pişik kremi, mantar kremi götürün.
 
 
Resim Yüklenemedi
26 Temmuz 2017 14:18
Web sitesinden yazıldı
değerli bilgiler için teşekkürler.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
26 Temmuz 2017 00:16
Web sitesinden yazıldı
368. Donem sahra sihiye dis tabibi olarak kismetse yapacagim eline saglik muhtesem bir yazı olmuş
 
 
Resim Yüklenemedi
26 Temmuz 2017 15:00
Web sitesinden yazıldı
Kura bölgeleriniz 365. Dönemden boşalan kadrolara göre belli olacak
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
26 Temmuz 2017 09:44
Android uygulamasından yazıldı
merhaba bişey sormak istiyorum.askerlik süresi boyunca asteğmenlere tabanca veriliyor mu
 
 
Resim Yüklenemedi
26 Temmuz 2017 14:53
Web sitesinden yazıldı
Gittiğin bölgeye göre değişiyor. Zimmet konusu falan sıkıntı olacağı ve ihtiyaç olmayacağı için iç güvenlik bölgeleri dışında(batıda) genellikle vermiyorlar. Bunun dışında doğuda ak47(kaleşnikof) bile verdikleri oluyor. Mesela Şırnak'a giden diş tabip asteğmen arkdaşıma ak47 ve bolca dolu şarjör vermişler. Önemli olan ihtiyaç varsa almak. Onun dışında atış yapmak isterseniz her türlü imkanı sağlarlar gittiğiniz usta birliklerinde.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
27 Temmuz 2017 12:01
Android uygulamasından yazıldı
bu değerli bilgiler siteye ışık katar :) zevkli bir yazıydı saolun
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
27 Temmuz 2017 20:58
Web sitesinden yazıldı
368.donem yemin toreni ne zaman olur 30 agustis var kurban bayrami var Yemin toreninden sonra ne zaman izine ayriliyoruz?
 
 
Resim Yüklenemedi
27 Temmuz 2017 22:55
Web sitesinden yazıldı
Bilemiyorum kardeşim.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
6 Ekim 2017 13:51
Web sitesinden yazıldı
Hocam iyi günler Alan derslerinde ne anlatılıyor diş hekimliğine dair yine askeri konular mı yoksa mesleki konularmı.Yardımcı olursanız sevirinim
 
 
Resim Yüklenemedi
10 Ekim 2017 12:58
Web sitesinden yazıldı
arif bi yerden kopyalıyorum ----------- Önceden çalışmanız pek mümkün değil çünkü sınava gireceğini derslerle ilgili ders notları sadece TSK içinde kullanmaya yönelik gizlilik derecesine sahip ve acemilikte ilk başta dağıtıyorlar size sınavlara çalışabilmeniz için sınavlar bittikten sonra geri topluyorlar. Tüm sorular oradaki göreceğiniz derslerle ilgili ve tamamı askerlikle ilgili bilgiler. Ana hatlarıyla Yanaşık Düzen Eğitimi, Tek Er Muharebe Eğitimi, Mekanik Nişancılık ve Atış Eğitimi gibi dersler var. İçerik TSK ya özel olduğu için daha fazla detaylı bilgi veremem. Kolay dersler gidince üniversite dersleri gibi Öğretmen Albaylar dan ders alacaksınız elinizde ders notlarınız olacak ezberiniz kuvvetliyse veya çabuk öğrenebiliyorsanız sınavda iyi sonuç alırsınız. ----yapıştırdım.------ kasım celbindemisiz sizde
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
7 Kasım 2017 20:02
Web sitesinden yazıldı
Arkadaşlar 2018 şubatta askerim inşallah.sitede araştırma yaptim fakat tam bi açıklama bulamadim.Merak ettiğim ne zaman maaş almaya başlıyoruz.1) ilk sorum şu şubatta maaş alacakmiyim,alacaksam ne kadar.ptt hesaba mı ziraate mi yoksa elden mi veriliyor? 2)Ilk 3 ay maaş yok deniyor yani subat mart ne nisanda maaş alamayacagim.ilk maaşı mayis ayinda mi alacagim? Doğru mu bu bilgi? Detaylica biri anlatirsa çok memnun olurum.
 
 
Resim Yüklenemedi
13 Kasım 2017 16:59
Web sitesinden yazıldı
Samsun Sahra Sıhhıye Asteğmen adayları için Acemi birliğinde maaş: Öğrenci maaşı vardır(yarı maaş kadar) eğer herhangi bir problem çıkmazsa acemilikten sonraki hafta yatar. Hangi banka ile anlaşması varsa orada bankadan özel olarak gelip hesabı açıyorlar. Ziraate sadece devletin ilk verdiği harcırah yatar. İkinci yol harcırahı yani samsundan usta birliğine giderken verilen yol parasını samsun yatırır. Acemide parayı almış olursun. Usta birliği: Gittiğin yere göre ve katılış tarihine göre değişir. Örneğin senin şubat celbinde yaklaşık nisanda başlarsın(batı çıkmazsa) o zman gittiğin yer nisanda sana 2 maaşı birden yatırır. Eğer batıdaysa usta birliğin yaklaşık 19 martta başlarsın ve yine maaşını nisan 15te 2 maaş olarak yatar. Eğer gecikme yaşanırsa mayısta 3 maaşı da alırsın.
 
 
Resim Yüklenemedi
13 Kasım 2017 18:16
Web sitesinden yazıldı
Çok sagolun yardımıniz icin.bende diş hekimiyim.ögrenci maaşı ne kadar oluyor tahmini? Bide havaci karaci vs. Acemi birligine gitmeden önce belli oluyo mu sülüste?
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
13 Kasım 2017 15:05
Web sitesinden yazıldı
havacı karacı jandarma ya da denizci olduğumuz ne zaman belli oluyor o kısmını anlamadım. söyleyebilir misiniz?
 
 
Resim Yüklenemedi
13 Kasım 2017 16:50
Web sitesinden yazıldı
Sınıfın askerlik sınıflandırma sonuç tarihinde yani sevk belgesinin çıktığı tarihte belli olur.
 
 
Resim Yüklenemedi
21 Kasım 2017 20:45
Web sitesinden yazıldı
cevap için teşekkür ederim
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
24 Ocak 2018 19:43
Web sitesinden yazıldı
Hocam merhabalar bana acemilik samsun sahra sihhiye sinifi ustalik 2.bölüm kisa dönem er cıktı iktisat mezunuyum tıp veya türevleri bölüm okumamış kişilerin orda askerliği nasıl geciyor ne gibi görevler veriliyor ?
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
2 Şubat 2018 11:31
Web sitesinden yazıldı
Merhabalar benim bi sorum olucak, ankesörlü telefondan yurt dışı aranıyor mu? Veya ankesörlü telefon aranabiliyor mu ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..
 
 
 
 
 
 

YORUM SAYFALARI
 

/ 2
 
 
 
YORUM YAZ
 
 
Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız.
 
 
 
SORU SOR / SENDE TECRÜBENİ PAYLAŞ
 
Burada
 
Aklınıza takılan her soruyu sorabilir site yönetim ekibi veya diğer ziyaretçilerden cevap alarak sorunuza cevap bulabilirsiniz.
 
Askerlik tecrübelerinizi paylaşabilir yeni askere gidecek kişileri bilgilendirebilirsiniz.
 
Soru sormak veya tecrübe paylaşmak için linki tıklayınız.
 
 
Yukarı Çık