Örn: evci, izin, 358, 95/1
 
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
 
2021 askerlik hakkında genel sorular
 
 
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. İİBF mezunuyum, şu anda da Yüksek Lisans yapmaktayım. Ancak artık yaş 25 olduğu için vatani görevimizi de yapalım bitirelim dedik, askerlik şubeye yola koyulduk. Oradaki memurlarımız sağolsunlar yardımcı oldular, tecili bozdurduk ancak tercih işlemlerini kendim yapmak istediğimi belirttim. Buradaki siz tecrübeli arkadaşlarımdan da tam olarak bu noktada yardım istemekteyim. Şimdi:

Not: Bu içerik site ziyaretçisi tarafından eklenmiştir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUMLAR
 
 
 
Resim Yüklenemedi
17 Ocak 2021 19:02
Web sitesinden yazıldı
Askerliği kısa dönem yapmaktansa uzun dönem yapmak istiyorum. Olursa da yedek subay veya yedek astsubay olarak yapmak istiyorum. "19/04/2021 tarihine kadar askerlikle ilişkisi yoktur" yazıyor e-devlet-te. Sorulara gelecek olursak: 1)e-devlet'te yer alan celp dönemi sıralamalarında MART 2021 ayı da yer almakta ancak askerlik şube en erken MAYIS 2021'e çıkarsın dedi, yedek subay veya yedek astsubay olma ihtimalinin artması için sıralamayı hangi şekilde yapmamı tavsiye edersiniz? Hangi tür celp sıralaması, yedek subay/yedek astsubay alımı şansını arttırır? 2)Yedek subay ve yedek astsubaylıkta askerlik koşulları nasıl? Kısa dönemler ile aralarındaki farklar neler? Yedek subaylığı mı, yedek astsubaylığı mı önerirsiniz? 3)Askerliğin uzayacağına dair bazı söylentiler dolaşmakta, bu durum sadece kısa dönem yapacaklar için mi geçerli oluyor? Vakit ayırıp okuyan ve cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletirim, sağlıklı günler herkese.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
21 Ocak 2021 06:06
Web sitesinden yazıldı
Aklındaki sorular görevlendirileceğin yere göre değişir. Asteğmen genelde takım komutanı olur. Askerle uğraşacaksın. Nizamiye, doldur boşalt, ani müdahale mangası gibi yerlerde nöbet yazarlar. Haftada 1-2 kez nöbetin olur. Genelde ertesi gün istirahat verirler. Kalan zamanlarda da askerin başında olursun. Danışmanlık görüşmeleri, takımda araç varsa askere zimmetini yaparsın, nöbet yeri verirler, günlük orayı denetlersin, Takım astsubayı yoksa, faaliyetlerde askerlerin başında durursun. O şekilde gider. Karargaha verirseler, askerle hiç ilgin olmaz. Yine 1-2 kez nöbetin olur, kalan zamanda S3’de (Harekat kısmı) subayın yanında çalışırsın. Eğitim programları, planlar, projeler, filan. Kolay kolay kimse karışamaz, harekat subayı binbaşı ya da kademli yüzbaşı olur. Asteğmen yada Astsubay olursan akşam evine gidersin, hafta sonu tatil, maaşın var, doğudaysan lojman verirler. Yedek Astsubay da yine aynı şekilde haftada 1-2 kez nöbet tutar. Onun dışında da çoğu yerde askerden yazıcı seçmiyorlar, astsubayları bölük yazıcısı ya da tabur yazıcısı yapıyorlar. Askerlerin özlük işlemleri ile uğraşıyorsun. Eğitim birliğine düşersen, farklı sorumluluklar verirler. Askerde kalmayı düşünmüyorsan, yedek subay veya astsubay olarak yapmak gerekli mi bilmiyorum. Subay olarak kalmayı düşünüyorsan şansını arttırır. Yani, askerlik şubesi Başkanvekili olan asteğmen de var, bölükte uzmanın bile komutanım demediği yerler de. Askerlik bit an önce bitsin, sivil hayatıma bakayım diyorsan kısa dönem daha uygun olur. Dediğim gibi subay olarak kalma planın varsa, yedek subay ol. Subaylık sınavları açıyorlar. Asker olursan, mıntıka yaparsın, nöbet tutarsın, cuma günleri temizlik ve bakım işleriyle uğraşırsın. Karargahta olursan yemekhane işleri, hesaptan anlıyorsan kantinci, berber, terzi. Hiç biri yoksa, kışın kar kürersin, yazın kuru otları biçersin. Fakülte mezunu olduğun için çavuş yaparlar, nöbetçi çavuşluk yaparsın, devriye onbaşılığı yaptırırlar, nöbete asker götürürsün öyle gider. Ezilirsin, ama 6 ay. Zamanı durduramazlar,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUM YAZ
 
 
Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız.
 
 
 
SORU SOR / SENDE TECRÜBENİ PAYLAŞ
 
Burada
 
Aklınıza takılan her soruyu sorabilir site yönetim ekibi veya diğer ziyaretçilerden cevap alarak sorunuza cevap bulabilirsiniz.
 
Askerlik tecrübelerinizi paylaşabilir yeni askere gidecek kişileri bilgilendirebilirsiniz.
 
Soru sormak veya tecrübe paylaşmak için linki tıklayınız.
 
 
Yukarı Çık