Örn: evci, izin, 358, 95/1
 
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
 
abi kardeş askerlik yapabilir miyim ?
 
 
Herkese merhabalar arkadaşlar size bir soru sormak istiyorum. Benim abim yaklaşık 3 senedir Tokat'da uzman çavuş bende tecillimi bozdurup askere gitmeyi düşünüyorum aynı yerde askerlik yapabilir miyiz? Benim bildigim abi kardeş askerde olduğu zaman aynı yerde askerlik yapabiliyorlar. Böyle imkanımız varmıdır acaba?

Not: Bu içerik site ziyaretçisi tarafından eklenmiştir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUMLAR
 
 
 
Resim Yüklenemedi
24 Kasım 2019 22:53
Android uygulamasından yazıldı
Kardeşlerin Askerlik Yerlerinin Seçimi Nasıl Olur?   Kardeşlerin aynı anda askere gitme durumu oluşması, iki kardeş aynı yerde askerlik yapabilir mi sorusunu doğurur. İki kardeş isteğe bağlı ya da zorunlu olarak aynı anda askerlik yapmaya başladığı zaman askerlik bölgeleri eğer uygunsa aynı yerde olabilir. Aynı yerde askerlik yapma ile ilgili birtakım kıstaslar mevcuttur: Kardeşlerin aynı yerde askerlik yapabilmeleri için öncelikle durumlarını anlatan bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekir. Askeralma Genel Müdürlüğü, iki kardeşi farklı bölgelere gönderebilir. Aynı yerde askerlik yapmanın şartlarından biri de uygunluktur. Kardeşlerin bu isteği, şartların uygun olması halinde kabul edilir. Aynı anda iki kardeşin doğuda askerlik yapması mümkün değildir. Kardeşlerden biri doğuda ise diğeri mutlaka batı illerinden birinde askerlik hizmetini tamamlar. Yani kardeşlerin ikisi de terörle mücadelenin yoğun olduğu alanlarda görevlendirilmezler.
 
 
Resim Yüklenemedi
25 Kasım 2019 00:33
Web sitesinden yazıldı
Yorumun için teşekkürler internetde öyle yazıyor okudumda belki abim uzman çavuşya belki olmaz diye sordum.Allahım inşaalah abimin yanında yaparım ya
 
 
Resim Yüklenemedi
25 Kasım 2019 00:34
Web sitesinden yazıldı
Admin senin fikrin ne acaba yada bir fikri olan arkadaşlar yorum yazarsanız sebinirim.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUM YAZ
 
 
Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız.
 
 
 
SORU SOR / SENDE TECRÜBENİ PAYLAŞ
 
Burada
 
Aklınıza takılan her soruyu sorabilir site yönetim ekibi veya diğer ziyaretçilerden cevap alarak sorunuza cevap bulabilirsiniz.
 
Askerlik tecrübelerinizi paylaşabilir yeni askere gidecek kişileri bilgilendirebilirsiniz.
 
Soru sormak veya tecrübe paylaşmak için linki tıklayınız.
 
 
Yukarı Çık