Örn: evci, izin, 358, 95/1
 
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
 
2018 Bedelli Askerlik Hakkında Tüm Soru ve Cevaplar
 
 
Milli Savuma Bakanlığı, Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan;
"BEDELLİ ASKERLİK HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR" aşağıdaki gibidir. 
 
1- Bedelli askerlik hizmeti için nereye müracaat edeceğim?
Yurt içindekiler askerlik şubelerine, yurtdışındakiler yurt dışı temsilciliklerine, tutuklu/hükümlü olanlar cumhuriyet başsavcılığına başvurularını yapabilecektir. Ayrıca yükümlüler e-devlet üzerinden de müracaatlarını yapabilecektir. Askere sevk evrakını askerlik şubelerinden veya e-devletten alanlar, sevk evrakını aldıktan sonra hastaneye sevk edilerek rapor alanlar veya “askerliğe elverişli değildir” kararlı rapor alanlar askerlik şubelerine başvurarak işlemlerini başlatabileceklerdir
 
2- Bedelli askerlik kapsamında ne kadar ücret ödeyeceğim?
Başvuruları uygun görülenler 15.000 türk lirası veya karşılığı kadar yabancı ülke parasını peşin olarak ödeyecektir.
 
3- Bedelli askerlik kapsamında ödeyeceğim tutara taksit yapılıyor mu?
Bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar tek seferde ödenecek, taksit yapılmayacaktır.
 
4- Bedelli askerlik kapsamındaki ücreti nereye yatıracağım?
Başvuruları uygun görülenler ödemelerini, askerlik şubesi, yurt dışı temsilcilik veya e-devlet üzerinden alacakları “bedelli askerlik ödeme belgesi”nde belirtilen hazine ve maliye bakanlığına ait hesaplardan birine yapacaklardır.
 
5- Ödeme yaptıktan sonra ne yapmam gerekiyor?
Ödeme belgesinde belirtilen hesaplardan birine 15.000 tl (onbeşbin türk lirası) tutarındaki bedeli ödeyenler 3 (üç) adet dekont aslını askerlik şubelerine, konsolosluk/dış temsilciliklere teslim edeceklerdir.
 
6- Bedelli askerlik kapsamında temel askerlik eğitimine tabi tutulacak mıyım?
Yükümlüler 21 (yirmi bir) günlük temel askerlik eğitimine tabii tutulacaktır.
 
7- Ne zaman/hangi dönemlerde/nerelerde temel askerlik eğitimine tabii tutulacağım?
Ödemesini tamamlayarak dekontlarını askerlik şubesine teslim eden yükümlüler milli savunma bakanlığınca planlanan tarihlerde belirlenen birliklerde temel eğitime tabii tutulacaktır.
 
8- Temel askerlik eğitimini süresi içinde tamamlamazsam ne olur?
Temel askerlik eğitimine başlayan ve belirtilen tarihlerde tamamlamayanlar ödeme yapmış olsalar dahi bedelli askerlik kapsamından çıkarılacaktır. Bu yükümlülerin daha önceki statülerine göre askerlik işlemleri sürdürülecektir.
 
9- Temel askerlik eğitimi süresince izin kullanabilecek miyim?
Temel eğitim süresince hafta sonu/evci dahil izin kullandırılmayacaktır.
 
10- Temel askerlik eğitimi süresi bayram tatiline geldiği takdirde izin kullanabilecek miyim?
Celp ve birlik planlamalarında bayram tatilleri dikkate alınacaktır.
 
11- Mahkeme kararıyla yaş düzeltmesi yaptırdım. yeni yaşıma göre kapsama giriyorum. bedelli askerlikten faydalanabilir miyim?
Askerlik çağına girdikten sonra yaş düzeltmesi yaptıranların askerlik işlemleri, askerlik kanunu’nun 81’inci maddesi gereği düzeltme yaptırılmadan önceki yaşlarına göre yürütülür. Ancak resmi hastane doğum kayıtları dayanak gösterilerek mahkeme kararı ile askerlik çağına girdikten sonra yapılan yaş düzeltmesi ile bedelli askerlik yaş şartlarını sağlayanların başvuruları kabul edilecektir.
 
12- Daha önce askere sevk evrakımı aldım ancak birliğime katılış yapmadım. bedelli askerlikten faydalanabilir miyim? nereye başvurmalıyım?
Askere sevk evrakını almış ancak sevk edildiği birliğe henüz katılmamış olan yükümlüler bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilecektir. Bu yükümlülerin yurtiçinde askerlik şubesine, yurt dışında  yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları gerekmektedir.
 
13- “Askerliğe elverişli değildir” raporum var. bedelli askerlikten faydalanabilir miyim?
Kanun’un yürürlüğe girdiği 03 ağustos 2018 tarihinden önce silahaltına alınmadan “askerliğe elverişli değildir” kararlı rapor alanlar da yaş şartı aranmaksızın istekleri halinde 15.000 tl bedeli ilgili banka hesabına ödeyerek bedelli askerlik hizmetinden faydalanacaktır.
 
14- Yoklama kaçağı/bakaya durumundayım. yasadan faydalanabilir miyim?
Yoklama kaçağı/bakaya durumunda bulunan yükümlüler diğer şartları taşımaları kaydıyla bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilir.
 
15- Bedelli askerliğe müracaat ettim/ödememi yaptım. yurtdışına çıkabilir miyim?
Bedelli askerlik hizmetinden faydalanan yükümlüler, müracaat işlemlerini tamamlamaları sonrasında silahaltına alınacakları celp döneminde türkiye’de bulunmak kaydıyla yurtdışına çıkabilirler.
 
16- Şu an silahaltındayım/firardayım/hava değişimindeyim/izindeyim. bedelli askerlikten faydalanabilir miyim?
Askerlik hizmetini yapmakta olanlar veya yapmakta iken firar eden, hava değişimi/izin aşımında vb. olanlar bedelli askerlikten faydalanamayacaklardır.
 
17- Daha önceden herhangi bir nedenle bedelli veya dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılmış bulunmaktayım bedelli askerlikten faydalanabilir miyim?
Daha önceden herhangi bir nedenle bedelli veya dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılmış olanlardan, istekliler başvuru şartları taşımaları halinde bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.
 
18- Yoklama kaçağı/bakaya durumundan dolayı daha önceden almış olduğum para cezam var. cezayı ödemek zorunda mıyım?
Bedelli askerlik hizmetinden faydalanan yükümlülerin daha önce haklarında verilen idari para cezaları tahsil edilmeyecektir. Haklarında varsa sürdürülen adli tahkikatlar sonlandırılacaktır.
 
 
19- Yoklama kaçağı/bakaya durumundan dolayı daha önceden almış olduğum para cezalarını ödemiştim. bedelli askerlikten faydalanırsam ödediğim parayı iade alabilir miyim?
Bedelli askerlik hizmetinden faydalanan yükümlülerin daha önce haklarında verilen idari para cezalarına istinaden kendilerinden tahsil edilen tutar iade edilmeyecektir.
 
20- Bedelli askerlik hizmeti için müracaatta bulunarak paramı yatırdım. bedelli askerlik hizmetinden vazgeçmek istiyorum, paramı iade alabilir miyim?
Bedelli askerlik hizmeti için belirlenen müracaat tarihleri içerisinde veya eğitim birliğine katılmadan bedelli askerlik yapmaktan vazgeçenlerin yatırdıkları ücretler askerlik şubelerine şahsen veya vekalet verecekleri vasileri aracılığı ile müracaat etmeleri halinde iade edilecektir.
 
21- Bedelli askerlik hizmeti kapsamında temel askerlik eğitiminde bulunduğum sürede işyerimden izinli sayılacak mıyım?
Temel askerlik eğitimi kapsamında silahaltına bulunan yükümlüler 21 (yirmi bir) günlük temel eğitim süresince kanun gereği ücretsiz izinli sayılacaktır.
 
 
Kaynak: MSB
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUMLAR
 
 
/ 2
 
Resim Yüklenemedi
12 Eylül 2018 22:19
Web sitesinden yazıldı
bedelli askerlikte kpss için izin verilyor mu ???
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
13 Eylül 2018 09:48
Web sitesinden yazıldı
ARKADAŞLAR BEN 1,82 BOY 127KG YUM BEDELLİ BAŞVURU YAPARSAM BENİ ALIRLARMI NORMAL ŞARTLARDA KG FAZLA OLDUĞUNDAN ALMIYORLAR BEDELLİ DE MUAYENE VARMI ACABA BİLGİSİ OLAN
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
15 Eylül 2018 15:15
Web sitesinden yazıldı
Merhaba arkadaşlar Ben 4 eylül tarihinde tüm işlemlerimi yaptım başvuru,para yatırma ve askerlik şubesi falan ama e devletten asal bedelli sınıflandırma sonucunda şöyle bir yazı var ''Bedelli Askerlik bu Celp Döneminde sınıflandırma sonuç bilginiz bulunmamaktadır. Bedelli Askerlik başvurusunu yapmış ve belirlenen bankalardan birine ödeme işlemlerinizi gerçekleştirip herhangi bir askerlik şubesine dekontunuz ile birlikte giderek başvuru işlemlerinizi tamamladıysanız, müteakip celp dönemlerini takip ediniz….''
 
 
Resim Yüklenemedi
26 Ekim 2018 22:03
Web sitesinden yazıldı
https://bedelliyap.com/askerlik-durum-sinif-ve-tertibat-bekliyor-nedir/ burada konu ile ilgili olarak açıklama yapılmış celp beklemeniz gerekli
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
17 Eylül 2018 14:09
Web sitesinden yazıldı
Merhabalar 6 eylül de 6 ekim celp i için adım sevk çıktı, yoklama işlemim yoktu yoklama için 21/09/2018 tarihine kadar yaptırman gerekli yazıyor. 13/09/2018 de aile hekiminde yoklama yaptırdım. Ama hala 3. adım kırmızı gözüküyor. "Askerlik Şubesi tarafından onaylanmanız beklemektedir." Ama askerlik durum belgesini sorguladığımda; "AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 01/11/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR." yazıyor. Sevk belgesi yazdırmak istediğimde; "Sistemde kayıtlı sevk bilginiz bulunmamaktadır.Lütfen en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz. " şeklinde uyarı veriyor. Bu durumda herhangi bir işlem yapmam gerekir mi? Bir de Celp Dönemi 2B yazıyor. Böle olanlar için sevk kağıdı 1 ay sonra çıkacak gibi bir şeyler yazıyordu. Bu doğru mu? Doğru ise ben sülüs ü alıp nasıl gideceğim. İş yerinenden tazminat almak için sülüs ü götürmek zorunda değil miyim? Yardımcı olur musunuz?
 
 
Resim Yüklenemedi
18 Eylül 2018 17:15
Web sitesinden yazıldı
Kardeş o 3.adim bendede kırmızı askerlik şubesinin onaylanması yok diye ben askerlik şubesini aradım onaylamışlar ama e devlette görünmüyo sadece
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
18 Eylül 2018 17:05
Web sitesinden yazıldı
Ben 2.celpte gidicem ekim 6 da sülüsüm ne zaman çıkar
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
24 Eylül 2018 08:08
Web sitesinden yazıldı
Merhaba arkadaşlar, 1 hafta önce bedelli askerlik için parayı yatırıp dekontlarla birlikte askerlik şubeye gitmiştim. Memur arkadaş hızlıca hallederiz dedi ancak sonrasında belgelerin yarına kaldı. Sorun olmaz ama olursa ararım demişti. Sorun oldu mu olmadı mı bilmiyorum ancak edevlette herhangi bir şey görmüyorum. Sistemde kayıtlı sınıflandırma sonuç bilginiz bulunmamaktadır. yazıyor. Acaba doğru yere mi bakıyorum. Yoksa cidden sorun mu var. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar...
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
25 Eylül 2018 15:51
Web sitesinden yazıldı
Merhabalar, 21 Eylul tarihinde bedelli askerlik basvurusu bulundum. E devletten asal yoklama basvurusunu yaptim ve aile hekimine gidip orada muayene oldum. 3 gun gecmesine ragmen sistemde muayene islemi tamamlanmadi bilgisine ulastim. Ne kadar sure sonra sistemde tamamlandi gorülüyor ? Konu ile ilgili desteginizi rica ederim.
 
 
Resim Yüklenemedi
25 Eylül 2018 17:34
Android uygulamasından yazıldı
en son asker alma islemi ise herkeste oyle gorunuyor sikinti yok bende hala 3 asama kirmizi ama sulus cikti ve 6 ekimde gidiyorum
 
 
Resim Yüklenemedi
25 Eylül 2018 18:20
Web sitesinden yazıldı
kaç gündür bunun cevabını arıyorum tribe girdim kardeş . şubeyi arıyorum sıkıntı yok diyor edevlette sorun e devleti arıyorum asker alma genel müdürlüğünü ara diyorlar . orayı arıyorum açmıyorlar . eğer 3. asama kırmızı olduğu halde sulüs çıkmasında sıkıntı yoksa bunun cevabını verdiğin için allah sevdiğine kavuştursun :D
 
 
Resim Yüklenemedi
25 Eylül 2018 18:44
Android uygulamasından yazıldı
sorun yok cikti kardesim iciniz rahat olsun aile saglik hekimini yaptirdiktan sonra herkes oyle goruunuyor e devletten kaynakli sorun
 
 
Resim Yüklenemedi
4 Ekim 2018 11:11
Web sitesinden yazıldı
Merhabalar bi sorum olacaktı. Bedelli başvurumu tamamladım. Bundan sonra yapılacak şey duyuruya göre takip etmek gerekli değil mi? Kafam şurda karıştı. Bu asal yoklama başvurusu yaptım demiş arkadaş bir yerde yeşil işaretli demiş. Bunlara gerek war mı? Tam süreci nasıl bitirmek gerekli bilgi verebilirseniz sevinirim.
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
4 Ekim 2018 11:19
Web sitesinden yazıldı
Merhabalar, Bedelli başvurusunda gerekli dekont ve dökümanları memur işleme aldı fakat aklımda bazı sorular var. 1.si Bu sürecte bu işlemler bitince başka bir işlem yapmamız gerekiyor mu? Örn forumda arkadaşlar asal başvuru takibinden bahsediyor. Bunların adımları varmış aile hekimi yeşil yandı/yanmadı(2.3.vs işlem adımı) buna nerden erişiliyor? 2. olarakta işlemleri yaptırdım sadece duyuruya göre mi yerim belli olursa direk işlem yapmadan gideceğim? Örn klavuzda yoklama aşaması gözüküyor: Daha öncesinde tecil işlemlerim olduğundan askeriyede aile hekimi işlemleri ve yoklama kısmını yaptırmaya gerek var mıdır?
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
23 Ekim 2018 21:51
Web sitesinden yazıldı
Merhaba arkadaşlar. Ben bedelli başvurumu tamamladım. Ancak yoklama işlemleri sırasındaki celp tercihlerinde "Hayır"ı işaretlememe rağmen aklıma takıldı. Öğrenciliğim Ocak 2019'da bitecek. Mezun olacağım yani. Acaba celp dönemini Şubay 2019 olarak seçmiş olsaydım dikkate alırlar mıydı? Ya da şu an hala böyle bir celp erteleme tercihi hakkım bulunuyor mudur? Öğrenimimin aksamadan devam etmesi ve mezuniyeti kazasız belasız kazanabilmem için böyle bir dilekçe versem ASAL bunu dikkate alır mı sizce?
 
 
Resim Yüklenemedi
26 Ekim 2018 22:05
Web sitesinden yazıldı
celp seçilir mi bilmiyorum ama öğrencilik durumunda celbi erkene almak mümkün buyrun buradan https://bedelliyap.com/dilekce-ile-erken-celp-almak/
 
 
 
 
 
Resim Yüklenemedi
2 Ocak 2019 12:10
Web sitesinden yazıldı
Merhaba 3 yıldır bir şirkette yazılım uzmanı olarak çalışıyorum. Bedelli başvurusu yaptım. 26.10.2019 da askere gideceğim. Şuanda istifa dilekçemi askerlikten dolayı yazıp 2 ay içinde kendinize başka eleman bulun deyip şirkete versem tazminat alabilir miyim? Çünkü daha askere gitmeme 10 ay var. Yada tazminatı alabilmek için kaçıncı aya kadar beklemem gerekiyor? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
 
 
 
 
 

YORUM SAYFALARI
 

/ 2
 
 
 
YORUM YAZ
 
 
Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız.
 
 
 
SORU SOR / SENDE TECRÜBENİ PAYLAŞ
 
Burada
 
Aklınıza takılan her soruyu sorabilir site yönetim ekibi veya diğer ziyaretçilerden cevap alarak sorunuza cevap bulabilirsiniz.
 
Askerlik tecrübelerinizi paylaşabilir yeni askere gidecek kişileri bilgilendirebilirsiniz.
 
Soru sormak veya tecrübe paylaşmak için linki tıklayınız.
 
 
Yukarı Çık